Palatinose GI32, isomaltulosa v prášku, Natural Nutrition (hodnoty na 100g)

Přidat do jídelníčku...
Zpět na seznam potravin

Energie Celkem: 1615 kJ / 386 kcal

Položka Množství Energie (kJ / kcal) DDD
Sacharidy 95 g 1615 kJ 385 Kcal
Cukry 95 g
Fruktóza -
Vláknina -
Tuky 0 g 0 kJ 0 Kcal
Nasycené tuky (SAFA) 0 g max 20 g
Transmastné kyseliny dostupné ve verzi Premium max 2,5 g
Omega 3 -
Bílkoviny 0 g 0 kJ 0 Kcal

Složení:

isomaltulosa* (palatinóza™). Palatinóza (Palatinosa) je obchodní název pro isomaltulózu, sacharid přirozeně se vyskytující v medu a melase. Je to disacharid, který se stejně jako sacharóza skládá z jedné molekuly glukózy a jedné molekuly fruktózy. Kdo by se měl o palatinóza zajímat? Palatinóza je vhodná pro všechny, kteří si chtějí udržovat a optimalizovat fyzickou a psychickou výkonnost a také pro osoby, které dbají na vyváženou stravu a zdravý životní styl Atleti a sportovci, kteří užívají sacharidy ve vytrvalostním tréninku Osoby při zvýšené fyzické nebo psychické zátěži Děti - nabízí lepší zdroj kalorií sladivost palatinózy je přibližně na úrovni hroznového cukru, tedy poloviční než Sacharóza (krystalový cukr) Palatinóza s GI 32 postupně uvolňuje energii a předchází návalům hladu 4 až 5x prodloužené vstřebávání palatinózy díky silnější vazbě glukózy a fruktózy oproti běžnému cukru (sacharózy) Palatinóza se nerozkládá již v ústech Isomaltulóza - Palatinóza je jediný vhodný sacharid k použití s L-Glutaminem Vlastnosti palatinózy: bílá krystalická látka chuť palatinózy vnímáme jako jemnou přirozeně sladkou bez pachuti se sladivostí 50% oproti sacharóze má dobrou tepelnou stabilitu Palatinóza má vysokou stabilitu v kyselém prostředí (nápoje) je plně stravitelná, ale 4-5x pomaleji než sacharóza stejně jako sacharóza poskytuje palatinóza stejnou kalorickou hodnotu (4 kcal/kg) Info výrobce : Palatinóza není hygroskopická (netvoří hrudky) má vynikající rozpustnost a stálost v roztoku (instantní nápoje) stimuluje růst bifidogenními mikroflóry (využití v mlékárenském průmyslu) gastrointestinální tolerance je stejná jako při sacharóze (i při vysokých dávkách), takže není vhodná pro osoby s již existující nesnášenlivostí fruktózy a pro osoby, které nemohou trávit sacharózu
Zdroj: databáze NutriPro